Eigen website bouwen

Ook zonder CMS pakket zou u een goed draaiende website kunnen bouwen. U zou zich moeten afvragen of dat een beoogde situatie is. Wilt u de website ooit verkopen, dan zal een site zonder CMS systeem wellicht minder interessant kunnen zijn voor de koper. Een website zonder CMS software zal een stuk lastiger in het gebruik zijn voor de koper. Een website kan groter en groter worden en na enige tijd wordt het beheer voor uzelf ook lastig zonder CMS systeem.

Het vaste stramien van het CMS kan wellicht wat stug aanvoelen. Echter geeft dit ook een bepaalde structuur. De grens die getrokken wordt tussen lay-out en website inhoud is soms behoorlijk strict. Zou u zonder CMS een aanpassing verkeerd doen, dan kan dit direct gevolgen hebben voor de gehele website.

Werkt u samen met anderen, dan is dit met een CMS pakket perfect te doen. Bijna iedereen kan overweg met een CMS systeem. Vaak is het nog lastiger om een Word document op te stellen. U kunt verder lezen op de pagina Mijn nieuwe website samenstellen. Een onderdeel van de ingebruikname is de installatie. Een installatiescript wordt dan ook vaak meegeleverd om u daarbij te ondersteunen. Veel CMS systemen hebben een database nodig om de gegevens in op te slaan.
Free Web Hosting