Je eigen marktplaats bouwen

Een online marktplaats is een website waar men tweedehands, maar ook nieuwe spullen kan kopen en verkopen. De website bestaat uit advertenties voorzien van de contactinformatie van de adverteerder. Een verkoper heeft de mogelijkheid om een advertentie van één of meer foto’s te voorzien. Wilt u zelf een dergelijke site runnen, dan zou u eens op zoek moeten gaan naar een marktplaats script. Dergelijke scripts bouwt men vaak in PHP. Ook zult u een database systeem nodig hebben.

Uiteindelijk kunt u best veel rubrieken aantreffen op een advertentie website. Men kiest bij het aanmaken van een advertentie een rubriek waarin de advertentie te vinden zal zijn. Bij sommige advertentie websites maakt u eerst een advertentie aan en wordt er daarna een gebruikersaccount voor u aangemaakt. Maar het komt ook voor dat u eerst een gebruiker moet aanmaken. De mogelijkheid om een advertentie aan te maken heeft u pas daarna. Het idee zal in beide gevallen hetzelfde zijn.

Betaalde rubrieken aanmaken is in veel gevallen met een marktplaats script mogelijk. Een adverteerder zal dan een geldbedrag moeten betalen om een advertentie in die betreffende rubriek te plaatsen. Is een eigen marktplaats iets dat u wel ziet zitten, lees dan eens de pagina Eigen marktplaats door. Vaak controleert het script zelf of een betaling succesvol is verlopen. Uw tussenkomst is vaak niet nodig.

Hoelang de advertentie actief dient te blijven kan ook via de achterkant van de website worden ingesteld.Andere belangrijke instellingen zoals het maximum aantal afbeeldingen per advertentie kunt u daar ook wijzigen. U krijgt met een marktplaats script een grote mate van controle over uw advertentie website. Zo kunt u de kleuren aanpassen van u website. De rubrieken kunnen helemaal naar eigen inzicht worden aangepast. De beheeromgeving van het script zal zo zijn opgezet dat het niet lastig is om iets te veranderen. U kunt de rubrieken ook zo veranderen dat deze betrekking hebben op een specifieke markt. Het komt dan ook vaak voor dat men het script inzet voor het bedienen van een speciale doelgroep.
Free Web Hosting