Eigen marktplaats maken

Online marktplaatsen worden gebruikt voor het te koop aanbieden van tweedehands spullen. Soms biedt men er ook nieuwe spullen aan. Een online marktplaats zal vaak zijn ingedeeld in een grote hoeveelheid rubrieken. Daarin worden de advertenties geplaatst. Wanneer de verkoper dat wilt, dan kan hij foto’s toevoegen aan de advertentie. Met een marktplaats script kunt u zo een online marktplaats zelf opzetten. Dit is een PHP script waarin de functionaliteiten zitten voor het runnen van een eigen marktplaats. Houd er ook rekening mee dat het noodzakelijk kan zijn om een database aan te maken op uw webhosting pakket.

Uiteindelijk kunt u best veel rubrieken aantreffen op een advertentie website. De gewenste rubriek kiest men bij het aanmaken van een advertentie. U kunt in sommige gevallen direct een advertentie aanmaken op een bepaalde pagina van de advertentiewebsite. Na het aanmaken zult u per e-mail inloggegevens van uw account ontvangen. In andere gevallen zal het eerst nodig zijn een account aan te maken. Daarna kunt u pas een advertentie plaatsen op de website. Het idee zal in beide gevallen hetzelfde zijn.

U kunt uw website zo instellen dat er een aantal betaalde rubrieken zijn. Pas na de betaling wordt de advertentie daadwerkelijk weergegeven. Wilt u er graag mee aan de slag, dan kunt u meer over dergelijke scripts lezen op Advertentie website. Sommige scripts nemen hierbij het hele technische verhaal uit handen, waardoor u slechts uw Mollie API sleutel hoeft in te voeren om het te laten werken.

Hoelang een advertentie actief moet blijven stelt u met het script binnen een handomdraai in. Dat doet u in de beheeromgeving.Zo kunt u ook in de beheeromgeving bepalen hoeveel foto’s er maximaal bij een advertentie mogen staan. Met een marktplaats script krijgt u veel controle over de diverse onderdelen van uw website. Zo kunt u de kleuren aanpassen van u website. De rubrieken kunnen helemaal naar eigen inzicht worden aangepast. Dit doet u via de beheeromgeving dat onderdeel van het marktplaats script is. Wilt u zich op een afzonderlijke branche richten, dan is dat met het marktplaats script prima te doen. Het bedienen van een speciale doelgroep is waarvoor men dergelijke scripts regelmatig inzet.
Free Web Hosting