Een eigen startpagina samenstellen

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Verder kunt u uw eigen websites uitstekend promoten via een eigen startpagina. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Zoekopdrachten zoals “nieuwe startpagina samenstellen”.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. Direct na de aanmelding zult u deze link in dat geval per e-mail ontvangen. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. Zo is Maak uw eigen startpagina het doornemen waard. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. De website waar het artikel in de link op staat bevat meer artikelen over het maken van uw eigen startpagina.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. De titel van een rubriek is verplicht. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.
Free Web Hosting