Een nieuwe CMS website samenstellen

Heeft u de beschikking over een CMS systeem, dan is het maken van een nieuwe website best simpel. Er zijn echter verschillende soorten CMS pakketten. Wilt u van een commercieel CMS systeem gebruik maken, dan dient u dit vanzelfsprekend eerst aan te schaffen. Een ander CMS pakket zal weer gratis zijn. Gebruikt u een gratis CMS pakket, dan is het vaak wel zo dat u moet betalen voor eventuele add-ons.

Op de pagina Je CMS website maken kunt u meer over CMS systemen lezen. Her en der zult u een verwijzing naar een goed CMS systeem vinden. Het is niet gek om te betalen voor een CMS systeem. In zo een systeem zitten vaak al de dingen die u zoekt. U zult vaak alsnog een uitbreiding moeten kopen bij een gratis systeem.

Doordat u een CMS systeem gebruikt, hoeft u geen HTML kennis te hebben. Om de kleuren in te stellen is het kennen van de hexadecimale codes niet nodig. Handig als u geen kennis van HTML en CSS heeft. Er wordt een duidelijke grens getrokken tussen layout en website inhoud, waardoor de kans op fout wordt gereduceerd.

Vrijwel ieder persoon kan zo een nieuwe website samenstellen. U hoeft zich niet met de onderliggende techniek bezig te houden. Op deze manier is het bouwen van een website ook voor mensen zonder specifieke kennis prima te doen. U kunt zich vooral op de website inhoud richten hierdoor.

Een voorbeeld van een beheertaak dat met een CMS eenvoudig te doen is, is een nieuwe pagina toevoegen aan de website. e beheeromgeving kunt u bereiken door in te loggen met uw beheerdersaccount. De gebruikersnaam en het wachtwoord voor dit account stelt u doorgaans tijdens de installatie van het CMS pakket in.

Met sommige pakketten kunt u uitsluitend een bepaald type website bouwen. Zo is er het startpagina script om een startpagina website te bouwen. Om een goede keuze te maken voor een content management systeem is het van belang dat u dit soort verschillen kent.
Free Web Hosting