Een eigen portaal site realiseren

Ziet u het wel zitten om zelf een startpagina website te beginnen? Ook u kunt dit met de juiste tools zonder al te veel technische kennis doen. Een startpagina website kan met behulp van een PHP script worden gebouwd. Zo een website kan vandaag nog in uw bezit zijn.

Het artikel Snel een moderne portaal website ontwikkelen spreekt over een dergelijk script. Vanuit de ontwikkelaar van het script is support aan te vragen. Op de website is een handleiding van het script te vinden. Het script kan zonder verdere kosten op uw hosting worden geïnstalleerd door de ontwikkelaar. Verder kunt u direct bij de aanbieder hosting met het script kopen.

Het is een goed idee om de in dit artikel vermelde link te volgen. U kunt vanzelfsprekend ook zelf een PHP script programmeren. Maar dat zal tijd kosten. Ook is kennis van PHP dan vereist. Met een reeds bestaand script hebben de programmeurs het werk al voor u gedaan.

Fijn aan het script is dat dochterpagina’s aanmaken vrij gemakkelijk gaat. Het aanmaken van directories voor de verschillende dochterpagina’s is niet nodig. Voor alle dochterpagina’s handelt een centraal stukje PHP code de browser-aanvragen af. De bijbehorende gegevens worden vervolgens vanuit de database ingelezen. Met het script kan ook de homepage van uw startpagina website worden gewijzigd. De beheerder kan bij het maken van een nieuwe startpagina kiezen uit hoeveel kolommen de nieuwe startpagina moet bestaan. Met behulp van de muis kunnen rubrieken vrij eenvoudig worden geplaatst.

Mogelijk is uw plan om links op uw site te verkopen aan derden. Het script biedt daarvoor functionaliteiten. Voor een homepage link kan een ander bedrag worden gevraagd dan een gewone link. Met het script is vrij gemakkelijk een online inkomen op te bouwen. Een link wordt automatisch geplaatst als de aanmelder heeft betaald.
Free Web Hosting