Nieuwe website bouwen

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Een content management systeem beschikt over een controlepaneel waarmee iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat de beheerder beschikt over HTML en CSS kennis. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

Alles wat voor actualisering in aanmerking komt, kunt u het met CMS systeem aanpassen. U kunt zo zonder poespas uw website bewerken. Dat is fijn voor mensen die uw site bezoeken. Bezoeken ze de website in de toekomst nogmaals, dan zien ze het liefst nieuwe content. U kunt de nieuwe content invoeren alsof u een tekstverwerker zoals Word gebruikt.

Een CMS systeem is een stuk software. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? Als het antwoord ja is, adviseren wij u graag om ook Eigen website bouwen te lezen. U vindt er tevens doorlinks naar CMS pakketten die u kunt aanschaffen. U kunt de documentatie voor een specifiek pakket meestal online vinden. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Het installeren van plug-ins is bij gratis systemen in veel gevallen nodig. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Software waarvoor u moet betalen, zijn vaak kant-en-klare oplossingen voor bepaalde situaties.
Free Web Hosting