Een website beheren

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Een wijziging in meerdere bestanden is in de regel noodzakelijk op het moment dat een CMS systeem ontbreekt.

Technische kennis is in de regel niet vereist voor het werken met CMS software. In het bijzonder wanneer het gaat om eenvoudige beheertaken zoals het aanpassen van tekst of een afbeelding aan de website toevoegen. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een CMS programma. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Nieuwe site bouwen. Een techneut die u kan ondersteunen bij de installatie kunt u vinden op diverse freelance websites. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.
Free Web Hosting