Je nieuwe website samenstellen

Begint u een eigen website, dan zijn er een aantal dingen die geregeld moeten worden. Lees het artikel door wanneer u denkt dat u er al bent met alleen een hosting pakket. Bij het beginnen van een eigen website kunt u het beste zorgen voor een goede voorbereiding.

Ondersteunt de beheertool van uw site bijvoorbeeld niet de dingen die u wilt, dan kan het een tijdrovende klus worden om alles naar een andere tool over te zetten. Vaak kunt u niets met het goedkoopste hostingpakket, maar het kan ook zijn dat u een te duur hostingpakket afneemt. Hosting bestaat in verschillende vormen met elk hun eigen prijsklasse.

Hosting is zoals u wellicht heeft opgemerkt een tweede aspect naast de domeinnaam. Voor het beheer van uw eigen website zult u verder een CMS pakket nodig hebben. Gaat u geen CMS software gebruiken, dan moet u zelf de HTML en CSS aanpassen. En de vraag is of u dat kunt en wilt. Lees Nieuwe website maken voor meer informatie over CMS systemen. Naast dat er veel CMS systemen bestaan, bestaan er ook scripts om een specifiek soort website te maken. Een wijziging aanbrengen aan uw website wordt door CMS pakketten eenvoudiger. CMS pakketten worden zowel door mensen met technische kennis als mensen zonder die kennis gebruikt. Speciale functionaliteiten worden door veel programmeurs bovenop een reeds bestaand CMS pakket geprogrammeerd. Men zal voor een deel namelijk ook van bestaande functionaliteiten gebruik blijven maken. Het heeft namelijk in veel gevallen geen enkele zin om algemene functionaliteiten opnieuw te schrijven.

In dit artikel heeft u kunnen kennismaken met verschillende aspecten waar u mee te maken krijgt bij een eigen website beginnen. Mogelijk zijn er nog andere dingen die geregeld moeten worden. Het is mogelijk dat u zelf een HTML ontwerp heeft die u wilt gebruiken. U zult dan moeten uitzoeken met welke CMS pakketten dat mogelijk is. Alle mogelijkheden benoemen is niet waarvoor dit artikel is geschreven. Dit artikel heeft als doel om de wat minder zichtbare zaken te benoemen bij een nieuwe website.
Free Web Hosting