Website beheer info

Wanneer de website niet met een CMS systeem is uitgerust, kan het vooralsnog een goedlopende site worden. Maar de vraag is of dat de gewenste situatie is. Wij willen u aanraden om gebruik te maken van een CMS pakket wanneer dat mogelijk is. Het wordt moeilijker om de site te onderhouden naarmate er meer content op komt. Met een CMS pakket wordt het beheer van de site makkelijker.

Zijn er meerdere mensen die aan de website werken, dan biedt een CMS systemen ook hiervoor handige functionaliteiten. Het overgrote deel van de mensen zal zijn weg eenvoudig kunnen vinden in het bedieningspaneel van een CMS pakket. De pagina Nieuwe site beginnen bevat nog meer interessante informatie over CMS pakketten. Een installatieprogramma ondersteuning u bij het installeren van het CMS systeem.

Bij veel CMS pakketten bestaat de mogelijkheid om metagegevens in te voeren. Denk aan de zoekwoorden en de beschrijving die zichtbaar zullen zijn in de zoekresultaten van Google. Welke exacte velden hiervoor een rol spelen, zult u zelf moeten uitzoeken als zelf iets maakt zonder bestaand CMS pakket. Dit uitzoekwerk kost natuurlijk ook veel tijd.

U kunt het beheer een stuk makkelijker aan een ander overdragen wanneer er een CMS gebruikt wordt. Bent u de enige die met de website werkt, bedenkt u zich dan dat de website verkopen een serieuze mogelijkheid wordt naargelang de website inkomsten gaat genereren. Het is dan erg fijn voor de koper wanneer er iets van een beheeromgeving in zit. Eenvoudig aanpassingen kunnen verrichten is voor veel kopers van belang.

Soms kunt u een eigen HTML template inlezen. U kunt dan het CMS pakket uw eigen design gebruiken. Zo kunt u uw website een unieke uitstraling geven. Zo kunt u naast de meegeleverde thema’s van het CMS ook een eigen ontwerp kiezen. Binnen de HTML plaatst u dan zogeheten tags waarmee u de locatie van de content kunt aangeven.
Free Web Hosting