Uw eigen website

De term CMS komt u met regelmaat tegen wanneer u zich aan het oriënteren bent op een nieuwe website. Met een CMS pakket kunt u zonder technische kennis nodig te hebben onderhoud plegen aan uw site. Het is een stuk programmatuur dat op uw webhosting pakket moet worden geïnstalleerd.

Vaak is het niet nodig om u druk te maken over de opmaak van de website. Over dit onderwerp kunt u op Een nieuwe website maken meer lezen. Het in de juiste opmaak tonen van de inhoud, daar zorgt het CMS pakket voor. U hoeft niets tegen weten van HTML en CSS om toch een professionele website te hebben. U bent wel op HTML en CSS aangewezen zijn als u geen beheertools gebruikt.

Ook is het zo dat iedere pagina een eigen HTML bestand nodig heeft wanneer u geen CMS systeem gebruikt. Naarmate de website groeit zullen meer bestanden nodig zijn en wordt het overzichtelijker. Bij een CMS wordt centrale code uitgevoerd welke de gegevens ophaalt die gekoppeld zijn aan de pagina die wordt opgevraagd. Het onderhoud is dan een stuk beter te doen dan wanneer er tientallen of honderden bestanden nodig zijn.

Staat op iedere pagina van uw website uw telefoonnummer en verandert dit nummer? Dan mag u de wijziging in ieder HTML bestand doorvoeren wanneer uw site niet van een CMS voorzien is. De kans is groot dat met een CMS pakket u de wijziging maar 1x hoeft door te voeren. Het overdragen van het beheer is ook makkelijker te doen als het een website met CMS betreft. Wanneer een beheertool ontbreekt, kunt u slechts de HTML en CSS code wijzigen om aanpassingen te doen.
Free Web Hosting