Een website beginnen

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. U zult niet veel CSS kennis nodig hebben wanneer u een CMS pakket gebruikt. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. De content wordt opgeslagen in een database. Er is een verminderde kans op fouten omdat de content wordt gescheiden van de rest. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? U kunt CMS systeem website doorlezen om meer kennis te vergaren. Bij veel CMS systemen wordt een installatieprogramma meegeleverd.
Free Web Hosting