Een eigen startpagina op touw zetten

Vanzelfsprekend kunt ook u de trotse bezitter van een startpagina website worden. Het zal tijd kosten om zelf een script hiervoor te schrijven. Het kan eenvoudiger wanneer u gebruikmaakt van een bestaand startpagina script. Eigenlijk is een startpagina script een specifiek soort CMS pakket.

Een dergelijk script dient u op uw webhosting te installeren. Is de installatie gelukt, dan kunt u beginnen met het aanmaken van dochterpagina’s en het plaatsen van content. Het is voor bezoekers mogelijk om een account aan te maken. Hiermee kunnen ze een eigen startpagina aanmaken en interessante links toevoegen. Mensen kunnen links op uw startpagina website kopen en op deze manier kunt u geld verdienen. Op deze manier heeft u de kosten van het script na enige tijd dubbel en dwars terugverdiend.

Dit wordt vaak geregeld zonder uw tussenkomst. Het script kan zelf nagaan of de betaling gelukt is. Als het script ziet dat de betaling probleemloos is verlopen, dan wordt de link direct getoond op de website. Hoeveel een link plaatsing kost, dat kunt u op een simpele manier instellen bij het script. Voor een homepage link kunt u meer geld vragen dan voor een link vanaf een reguliere dochterpagina. Dit omdat een homepage link als waardevoller wordt gezien. We willen u graag wijzen op het artikel Eigen startpagina als u behoefte heeft aan meer informatie. Het artikel verwijst zelf ook weer naar interessante informatie rondom dit onderwerp. Verder zult u naast een startpagina script ook een domeinnaam en webruimte moeten hebben. Heeft u dit ook geregeld, dan kunt u beginnen met de installatie van het script.

De database tabellen die het script nodig heeft, zullen meestal aangemaakt worden door een meegeleverd installatie script. De database tabellen hoeft u dus niet handmatig aan te maken. Omdat het installatiescript veel voor zijn rekening neemt, is het installeren van het startpagina script niet heel lastig. Bezoekers hebben de mogelijkheid zich aan te melden als paginabeheerder. Hiervoor is een account aan te maken via een aanmeldformulier op uw site.
Free Web Hosting