Een Nederlandse startpagina samenstellen

Dus u wilt zelf met een eigen startpagina website aan de slag? Zelf een script programmeren is mogelijk maar zal wel wat tijd kosten. U kunt sneller aan de slag als u gebruikmaakt van een kant-en-klaar startpagina script. Een startpagina script is een speciale vorm van een CMS pakket.

Eerst wordt het script op uw webhosting pakket geplaatst en wordt de installatie uitgevoerd. Is het installeren goed gegaan dan kunt u beginnen met het aanmaken van dochterpagina’s. Het is voor bezoekers mogelijk om een account aan te maken. Hiermee kunnen ze een eigen startpagina aanmaken en interessante links toevoegen. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Er zullen regelmatig mensen zijn die willen betalen voor een goede link.

Het is hierbij voor u als beheerder niet nodig om iets handmatig uit te voeren. De status van de betaling kan het script zelf opvragen. Is de betaling zonder problemen verlopen, dan wordt de link direct zichtbaar op de startpagina website. Welk bedrag er voor de plaatsing van een link moet worden gerekend stelt u eenvoudig in. Omdat een link op de voorpagina als erg waardevol wordt gezien, kunt u voor een dergelijke link iets meer geld vragen. Wilt u meer over een dergelijk script lezen, dan is het artikel Eigen startpagina maken een goed startpunt. Wat u naast een script nodig heeft is een leuke domeinnaam en webhosting. Heeft u dit ook geregeld, dan kunt u beginnen met de installatie van het script.

Een installatie script zorgt ervoor dat de juiste database tabellen in de database worden aangemaakt. De database tabellen hoeft u dus niet handmatig aan te maken. Dit vergemakkelijkt het installeren en gebruiksklaar maken van het script. Bezoekers hebben de mogelijkheid zich aan te melden als paginabeheerder. Hiervoor is een account aan te maken via een aanmeldformulier op uw site.
Free Web Hosting