Uw nieuwe startpagina samenstellen

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. Zoekopdrachten zoals “eigen startpagina maken”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Verzin een beschrijvende naam voor het subdomein van uw nieuwe startpagina. Zo zien mensen snel waar uw pagina over gaat. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. Op nieuwe startpagina is bijvoorbeeld informatie te vinden. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. Een rubriek heeft altijd een titel. De rubriektitel kan bijvoorbeeld een deelonderwerp zijn. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. Het is zinvol om op deze manier een zekere structuur aan te brengen op uw pagina.
Free Web Hosting