Je eigen website met CMS programma

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Er wordt een controlepaneel beschikbaar gesteld om de site naar wens te maken. Dit controlepaneel is met een speciale link te bereiken. De beheerder hoeft geen kennis te hebben van HTML, CSS en programmeertalen. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Het maakt het heel eenvoudig om uw website te updaten. En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. U kunt de nieuwe content invoeren alsof u een tekstverwerker zoals Word gebruikt.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Het CMS pakket wordt echter niet op een computer, maar op een webhosting pakket geplaatst. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. U kunt daarbij deels worden geholpen door een meegeleverd installatieprogramma.

Ziet u het nut van een CMS pakket? Als het antwoord ja is, adviseren wij u graag om ook Afkorting CMS te lezen. Wij vertrouwen erop dat u via deze website een geschikt CMS systeem voor uw website zult vinden. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Er bestaan alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

Bij een gratis systeem zult u in veel gevallen bepaalde add-ons moeten installeren voordat u kunt doen wat u wilt doen. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.
Free Web Hosting