Een eigen startpagina op touw zetten

De mogelijkheid om een eigen startpagina website te runnen is er ook voor u. Zelf een script programmeren is mogelijk maar zal wel wat tijd kosten. Een bestaand startpagina script gebruikt zal eenvoudiger zijn. Het gaat daarbij niet om het bouwen van een gewone website, maar om het bouwen van een startpagina website.

Een startpagina script moet op uw webruimte geïnstalleerd worden. Na een succesvolle installatie kunt u de website vullen met uw eigen startpagina’s. Het is voor bezoekers mogelijk om een account aan te maken. Hiermee kunnen ze een eigen startpagina aanmaken en interessante links toevoegen. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Er zullen regelmatig mensen zijn die willen betalen voor een goede link.

Hierbij hoeft u zelden iets handmatig te doen als beheerder zijnde. Het controleren van de betaling neemt de script zelf voor zijn rekening. Als het script ziet dat de betaling probleemloos is verlopen, dan wordt de link direct getoond op de website. U kunt zelf bepalen welke bedragen u rekent. Voor een homepage link kunt u meer geld vragen dan voor een link vanaf een reguliere dochterpagina. Dit omdat een homepage link als waardevoller wordt gezien. We willen u graag wijzen op het artikel Uw nieuwe startpagina bouwen als u behoefte heeft aan meer informatie. Om het startpagina script te kunnen gebruiken zijn ook webruimte en een leuke domeinnaam noodzakelijk. Als u dit ook geregeld heeft, dan kunt u naar de volgende stap, namelijk de installatie van het script.

Een meegeleverd installatie script zal meestal de tabellen aanmaken in de database. De database tabellen hoeft u dus niet handmatig aan te maken. Omdat het installatiescript veel voor zijn rekening neemt, is het installeren van het startpagina script niet heel lastig. Bezoekers hebben de mogelijkheid zich aan te melden als paginabeheerder. Hiervoor is een account aan te maken via een aanmeldformulier op uw site.
Free Web Hosting