Eigen site beheren met een CMS systeem

Het is verstandig om voor het beheer van u website gebruik te maken van een CMS systeem. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Een wijziging aan een onderdeel van de site hoeft u vaak maar eenmaal door te voeren in het CMS pakket. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Dit is anders wanneer u geen CMS programma gebruikt. Dan is het vaak nodig om meerdere bestanden op uw webhosting pakket te wijzigen.

Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is niet nodig om te kunnen werken met een CMS pakket. Dit is al helemaal het geval wanneer uw beheertaken voornamelijk bestaan uit het hier en daar aanpassen van een tekst en het plaatsen van een plaatje hier en daar. Voor het gros van de CMS pakketten staan er online handleidingen.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Nieuwe site maken. Op diverse websites vindt u betaalbare techneuten die het CMS programma voor u kunnen installeren op uw webhosting pakket. Bent u na enige tijd bekend geraakt met alle mogelijkheden van de CMS software, dan snapt u waarschijnlijk waarom u dat niet zelf allemaal wilt programmeren.
Free Web Hosting